Etiketter

BLOGG (28) Cambridge (1) FILM (1) FOTON (4) INFO (1) LCHF (6) MOTION (1) RECEPT (9)

tisdag 14 augusti 2012

Jag tänker fuska..

jajamensan!!

Idag har vi årets kräftskiva med fam Bill och då skippar jag LCHF. Pajen är bakad på hederligt vetemjöl! (Åhh hemska tanke, haha) Får se hur magen gillar det..*L*
I övrigt är det ju bara en massa skaldjur och Aioli, sallad och annat mums som passar oss LCHF:are perfekt!


Ingredienser:

8 bitar Västerbottenpaj ostpaj med Västerbottenso
  • PAJDEG: 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • OSTFYLLNING TILL PAJEN:
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 150 g riven Västerbottenost
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning:


  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela smöret i grova bitar och kör med mjöl och vatten i en matberedare till en deg. Eller knåda snabbt ihop den i en bunke för hand.
  3. Kavla ut degen på mjölat bakbord och lägg i 24 cm diameter pajform eller tryck ut degen och ställ den i frysen 5 minuter.
  4. Tryck hål i botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 5 minuter.
  5. Vispa under tiden ihop pajfyllningen ägg, grädde, ost, salt och peppar.
  6. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda västerbottenostpajen i 25 minuter tills fyllningen stelnat och pajen fått fin färg. Ett tips är att skaka lite på pajen så ser du om ostfyllningen stelnat. Kolla så inte ytan bränns - sänk isåfall värmen lite eller lägg över lite folie.
  7. Ta ut pajen och låt den svalna. Västerbottensostpajen stelnar mer när den stått i kylen några timmar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar