jajamensan!!
Idag har vi årets kräftskiva med fam Bill och då skippar jag LCHF. Pajen är bakad på hederligt vetemjöl! (Åhh hemska tanke, haha) Får se hur magen gillar det..*L*
I övrigt är det ju bara en massa skaldjur och Aioli, sallad och annat mums som passar oss LCHF:are perfekt!
Ingredienser:
8 bitar Västerbottenpaj ostpaj med Västerbottenso
- PAJDEG: 125 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk vatten
- 0,5 tsk salt
- OSTFYLLNING TILL PAJEN:
- 3 ägg
- 2 dl grädde
- 150 g riven Västerbottenost
- 0,5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
Tillagning:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela smöret i grova bitar och kör med mjöl och vatten i en matberedare till en deg. Eller knåda snabbt ihop den i en bunke för hand.
- Kavla ut degen på mjölat bakbord och lägg i 24 cm diameter pajform eller tryck ut degen och ställ den i frysen 5 minuter.
- Tryck hål i botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 5 minuter.
- Vispa under tiden ihop pajfyllningen ägg, grädde, ost, salt och peppar.
- Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda västerbottenostpajen i 25 minuter tills fyllningen stelnat och pajen fått fin färg. Ett tips är att skaka lite på pajen så ser du om ostfyllningen stelnat. Kolla så inte ytan bränns - sänk isåfall värmen lite eller lägg över lite folie.
- Ta ut pajen och låt den svalna. Västerbottensostpajen stelnar mer när den stått i kylen några timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar