mums..
Pajskal LCHF
2 1/2 dl mandelmjöl1/2 dl kokosnötsmjöl
1/2 dl sesamfrön utan skal
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
50 g osaltat smör
ev. 1-2 tsk kallt vatten
1 ägg
Gör så här:
Lägg mandelmjöl, sesamfrön och pofiber i en mixer. Kör mixern någon minut. Tillsätt övriga ingredienser och kör till en deg.
Kavla ut degen mellan två ark bakplåtspapper eller plastfolie och för sen över den till en smort form (ca 25 cm). Stick hål i botten med en gaffel på några ställen. Sätt in i kylen i minst en halvtimme (det gör att skalet håller formen bättre).
Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda pajskalet i 7-8 minuter tills det börjar få färg.
Låt svalna lite och fyll sen med favoritfyllningen.
Fyllning:
minst 250 g kassler (billigare än skinka, vilket gör att man kan ha i rikligt)
300 g prästost
5 ägg
2,5 vispgrädde
Skär ost och kassler i kuber och strö dem i det förgräddade pajskalet. Vispa ihop ägg och vispgrädde lätt och smaksätt med salt och svartpeppar, häll sedan äggstanningen över fyllningen i pajskalet.
Grädda på 200* i 30-40 minuter i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg. Ta ut pajen och låt den svalna en stund, förslagsvis under så lång tid det tar att göra en god sallad. Njut sedan pajen tillsammans med salladen och dressing.
Grädda på 200* i 30-40 minuter i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg. Ta ut pajen och låt den svalna en stund, förslagsvis under så lång tid det tar att göra en god sallad. Njut sedan pajen tillsammans med salladen och dressing.
(Bild samt recept hämtat från Lindas smultron och Allt om LCHF)
//M
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar